Viime viikot ovat olleet h e l t e i s i ä, lämpömittari huitelee varjossa +30 asteen tienoilla ja ilmankosteus on tukalan puolella. Viikonloppuna käytiin hakemassa vilvoitusta naapurimaan puolella, suuntana laskettelukeskus Krvavec.

Hisseissä ei ollut ruuhkaa, ilmeisesti huonon lumitilanteen vuoksi - eh.

Hissin ikkunan läpi räpsäisty kuva maisemista:

Kun päästiin hissistä ulos, niin ensimmäisenä oli rinteillä vastassa irtokoira - great. No, onneksi tyyppi ei tunkenut iholle kuitenkaan, vaan pysytteli vähän kauempana meistä, niin ei tarvinnut siitä enempää stressata.

Ja mukava paikka tuo kyllä oli, jonkin verran muitakin ihmisiä (ja koiria), mutta ei missään nimessä ruuhkaksi asti. Maisemissa ei ollut valittamista ja ilmastokin oli paljon siedettävämpi.

Rinteiden kesäajan asukkeja:

Kuuran mielestä lehmät oli ihan jees:

...Ja niiden tuotokset vielä jeesimpejä (voi huoh):

Gidda pysytteli tällä retkellä ihme kyllä ihan siistinä tapauksena:

Sitten rupesikin tapahtumaan. Tummat pilvet taivaalla lähestyivät vauhdilla - ja hetken päästä maisemat olivatkin sitten tällaiset:

Ja tuota vettä tuli. Paljon. Ja rakeita. Ja kaupan päälle mäen päälle pesiytyi mukava ukkonen, joka tärisytti koko paikkaa. Onneksi kastuttiin vain vähän ja ehdittiin pahimmalta suojaan mäen päällä olevan majatalon luokse, joka kaikeksi onneksi oli aukikin: päästiin lämpimään ja saatiin ruokaa.

Vain vähän kastuneet nelivedot:

No, siellä sitä sadetta sitten odotettiin laantuvaksi. Odotettiin. Ja odotettiin. Viimeisestä hissistä takaisin alas ei olisi kauhean kiva myöhästyä. Myräkkä ei näyttänyt loppumisen merkkejä, joten majapaikan ihmiset tarjoutuivat sitten viemään meidät autolla takaisin hisseille. Ja mikä autokyyti se sitten olikaan! Oikea Maastoauto ja Oikea Maasto - enpä muista hetkeen keikkuvammassa kyydissä olleeni. Mutta kuski tuntui tietävän mitä tekee, vaikka meikäläinen kikattikin takakontissa kera koirien. (Toim. Huom. Pikkuneiti isineen pääsi kyllä ihan penkeille istumaan, ei tarvitse lukijoiden huolestua. :F )

Ja, tietenkin, kun oltiin päästy takaisin hissikopille, niin sade lakkasi melkein heti. Tietysti. Meidän "vuoristokävely" oli siis suurinpiirtein yhden mäen kiipeäminen ylös ja autokuljetus takaisin alas... Pitänee ottaa joku kerta uudestaan, josko sitä vaikka seuraavaksi lukisi säätiedotukset sitten suurennuslasin kera. ;)

Loppuun eräs väsynyt matkalainen, joka meinasi nukahtaa hissiin: