Tänään saatiin iltapäivällä vieraita, kun miehen perhe tuli tervehtimään uutta tulokasta. Gidda sai hurjat ilohepulit mieluisia vieraita huomatessaan, ja pentukin intoutui leikkimään. Takapihalla nähtiin pienenpieni leikkihetki, joka tosin katkesi melkein heti siihen, että pennun mielestä homma oli sittenkin liian jännittävää. Ehkä vielä joskus nähdään niitä ihan oikeita yhteisiä leikkejä... :)

Illemmalla suuntasimme Giddan kanssa raunioille. Ajatuksena oli, että jokaiselle koiralle otettaisiin vähän isompi etsittävä alue ja useampi maalimies. Radalla oli mukana myös starttipistooli, joten paukettakin kuultiin. Giddan vuoro tulla radalle oli viimeisten joukossa. Alueella oli neljä maalimiestä, joista yksi kaivossa. Lähetin Giddan ensin keskikasalle, ja lähtiessä laukaisiin ysimillinen pistooli. Ja sitten tapahtuikin jotain outoa. Gidda paineistui laukauksesta valtavasti; se painautui jalkoihini, mutta jatkoi kuitenkin työntekoa pienten rohkaisujen jälkeen. Haukut eivät kuitenkaan tuntuneet irtovaan ollenkaan, ainostaan pientä, paineistuneen kuuloista vikinää aivan muutamia haukahduksia lukuunottamatta. Päätin sitten jättää osan alueesta käymättä, ja kaivossa olevan maalimiehen sikseen; normaalistikin kyseinen kaivo on hieman vaativampi piilo, joten tuossa tilassa en halunnut Giddaa enää lisää paineistaa. Nostimme sitten kaksi muuta, hieman helpompaa maalimiestä ja lopuksi otimme vielä tilannetta vähän nollataksemme yhden helpon näkölähdön metsänreunassa. Treenin jälkeen Giddalla oli selvästi vielä epämukava olo. Siirsin auton vähän kauemmaksi, jotta Geen ei tarvitsisi kuulla lisää paukkuja ja jätin radion päälle.

Noin selvä paineistuminen paukuista on uusi juttu. Aiemmin Gidda on kyllä nyrpistänyt nenäänsä esimerkiksi savuille ja metelille, joita raunioilla välillä on ollut. Näin jälkeenpäin ajateltuna Gidda oli jo ennen treeniä hieman vaivautuneen oloinen, mutta innoissaan se oli silti tulossa töihin. Se, että tuo tilanne jäi tavallaan päälle noinkin pitkäksi aikaa on hieman hämmentävää itsellekin. Gidda ei kuitenkaan reagoi paukkuihin esimerkiksi tottiskentällä, eikä se raunioillakaan ole pelkkiin ampumisiin aiemmin noin voimakkaasti reagoinut. "Normaaliarjessakaan" ei moisia reaktioita ole nähty: esimerkiksi viereiseltä rakennustyömaalta kuuluvat paukkeet ja muut äänet eivät saa Giddaa edes korvaansa lotkauttamaan. Nyt täytyy vain pohtia tarkkaan, miten tästä jatketaan...