Pitkästä aikaa vähän meidänkin kuulumisia...

Vietettiin ensimmäistä kertaa joulua mökillä. Vaikka ilmat olivatkin ei-niin-talviset, niin koirilla ainakin riitti hauskaa. Kuura nautti sydämensä kyllyydestä päästessään juoksemaan, leikkimään, juoksemaan, painimaan ja juoksemaan tuntikausiksi metsiin, poluille, metsäautoteille. Yksi selvästi Tii-äidiltä peritty piirre on juoksun hurmasta nauttiminen; Kuuris treenaa riekkumista päivittäin, ja pesee vauhdin suhteen jo nyt vajaa 7-kuisena Giddan mennen tullen. Gidda ei tosin moisesta tunnu itseensä ottavan, mitä nyt välillä näyttää vähän kyllästyneeltä, kun ei onnistu voittamaan hippaleikkejä, vaikka olisikin saanut alkuun lupaavalta tuntuvan etumatkan...

Jouluaattoiltana mökin lattialle ilmestyi salaperäisesti suuret kasat lahjapaketteja (miten ne tontut sinne metsän keskelle löysivätkään?) ja ihmeellisen isossa osassa paketeista luki päällä "Gidda" tai "Kuura" tai "Hyvää joulua Giddalle ja Kuuralle!". Lienevät siis näyttäneet parhaimmat puolensa tonttujen tarkastuskierroksilla vuoden mittaan. Näköjään Joulupukin mieleen oli Kuuran syksyinen sisustusoperaatio "Uudet seinät", jossa kodin jokaiseen seinään askarreltiin uusi pintakuvio...

Gidda-isosisko näytti Kuuralle mallia, miten lahjapakettien aukaisu tapahtuu, ja pian tuo homma onnistui Kuuraltakin ihan suvereenisti. Eli ensi vuonna meillä tuskin on paketteja lattialla odottamassa; tästä pitävät huolen kaksi pakettimestaria. ;)

Välipäivinä Kuuriksella oli edessä kaksi erityisen mukavaa treffipäivää. Perjantaina huristeltiin Tuomarinkylään treffaamaan Tii-äitiä, Bea-mummoa ja varaomaihmisiä Ainoa ja Kirsua! Ja voi sitä riemua, kun pieni sininen tajusi, että se vastaantuleva ihminen on Aino! Jalat pettivät alta, ja pieni (tai ainakin kovin pieneksi tekeytynyt) koira eteni ryömien, möyrien ja virnuillen Ainon halittavaksi. Ilosta ei meinannut tulla loppua, kun Kuura bongasi lisäksi äidin, mummon ja varaäiti-Kirsun. Äidin poskikarvoissa ei tosin parennut ihan hirveän kovahampaisesti roikkua, mutta onneksi mummot ovat sitä varten! Bea-mummo ei näyttänyt pistävän pahakseen, vaikka eräs sininen tekikin välillä parhaansa parturoidakseen poskivillat lyhyemmän muodin mukaiseksi. Päästessään pellolle vapaaksi, äiti ja tytär näyttivät millä tavoin Pitkäjalkaiset Koirat juoksevat: pois kaikki lönköttely, hidastelu ja miettiminen, täysiä mennään, jos meinataan kerran jotenkin edetä! Ja Kuuran kunniaksi pitää sanoa, että vaikka ikää on vasta (miten niin "vasta"? jo!) vajaa 7-kuukautta, niin aika kovaa sitä tuonkin ikäisillä jaloilla pääsee! Vaikka äitiä ei nyt ihan vielä kiinni saanutkaan ("Se harhautteli niin epäreilun taitavasti, ja siihen piti kohteliaisuussyistä pitää vähän rakoa, vaikka olisi sen kiinni saanutkin!", kommentoi Kuura), niin vauhtia tällä äiti-tytär -kaksikolla riitti. Ja ihmisten mieli lepäsi koirien iloittelua katsellessa. Kiitos vielä Team Kirsulalle mukavasta lenkkiseurasta! :)

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa Kuru-veikan tapaaminen Espoon Otaniemessä. Kaksikolla riitti (ylläripylläri!) vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Juokseminen, painiminen, juokseminen ja jäniksenpapanoiden syönti olivat kovia sanoja. Välillä piti tietenkin käydä tarkistamassa, että ne omat ihmiset ovat vielä tallella. Kuura kuunteli mun omasta mielestä ihan mukavasti luoksetulopyyntöjä ("Käskyjä ne on, te tylsät ja huumorintajuttomat ihmiset!", sanoo Kuura), vaikka kiivaimpien leikintuoksinoiden aikana oli turha yrittää edes mitään huhuilla; ei sitä pieni pentu ihan kaikkea kuitenkaan pysty havainnoimaan, varsinkin kun samaan aikaan on suu täynnä veikan poskikarvoja... Kuura pääsi ihmettelemään samalla lenkillä "ison maailman ihmeitä", kuten bussikatoksen isoja ihmismainoksia. Niille piti kovasti pöhistä, ja taas sai ihminen hullun maineelleen lisää vahvistusta, kun taputteli bussikatoksen pleksiä ja vakuutteli koiralleen, että se ihminen siellä pleksin takana on vain paperia, eikä se tee koirille mitään pahaa.

Kiitos Tiinalle, Ristolle ja ennen kaikkea ihanalle Kurulle huisin hauskasta lenkistä! (Meillä oltiin jopa pari tuntia ihan hissukseen nukkumassa tuon reissun jälkeen! ;) )